Porten er det nye samlingspunkt for iværksætteri, kreativitet og fællesskab i hjertet af Albertslund. Vi åbner op for store og små oplevelser alt fra øl og rock til kunst og fortællinger.
Planlæg dit kommende besøg her.
Den ikoniske grønne port bliver omdrejningspunktet for et nyt kulturelt centrum, der under navnet ’Porten’ bliver et trækplaster og samlingspunkt for hele Albertslund.
Læs mereJord/Liv åbner efterårssæsonen med to originale og sanselige udstillinger. Droj Jord er en performance-vandring med Seidlers Sensorium ved Marika Seidler, der fremføres i krydsfeltet mellem natur, videnskab og kunst. Værkerne fra performance-vandringen indgår også i udstillingen. Samtidig viser vi skulptur og tegninger af den dansk-tyske billedkunstner Hartmut Stockter.
Både Marika Seidler og Hartmut Stockter er i deres udstillinger optaget af jordens mikroliv og det mylder af liv og processer, der er så vital for alle levende organismer. Viden forankres sanseligt i kroppen, når publikum indvies i livet under jorden gennem kunstneriske greb.
Seidlers Sensorium ved Marika Seidler
Titlen Droj Jord refererer til jordens drøje, geologiske lag og er en spejling af ordet jord. Grundstammen i Droj Jords kunstneriske udtryk, er en lyrisk tilgang til geologisk og biologisk viden om jordens indre, livet under jorden i jordlagene og Kiselalgernes dannelse på jordoverfladen.
I performance-vandringen, der er tilpasset det gamle fængsel, dykker vi ned i jordens indre kerne, i det geologiske jordlag. På poetisk vis præsenteres publikum for planternes dobbeltliv, det der er over og under jorden og trærøddernes smukke tentakler og deres symbiotiske liv med svampenes netværk, der findes under skovbunden. Fængslet træder for en tid lidt i baggrunden, når jordens og menneskenes drømme om jordens indre overtager cellerne.
Droj Jord spiller for små publikumsgrupper af gangen og afvikles på flere iscenesatte scenestationer, hvor publikum møder en fortæller, en danser, en performer, en formidler, to sangere og musikere.
Droj Jord kan opleves på Renæssancejord lørdag den 16. september. For mere info gå til kalender.
Hartmut Stockter
Naturen er en central medspiller i alle Hartmut Stockters værker. Hans portable og publikumsinddragende skulpturer, der er skabt af fundne materialer, handler om at undersøge naturen ved brug af håndbyggede og selvopfundne manuelle redskaber.
Indlejret i Hartmut Stockters værker er ønsket om at sanse langsomt, at kigge nærmere på det, der omgiver os fra nye vinkler og at sanse naturens poesi, som han selv er så inspireret af.
Under udstillingen Jord/Liv vises et af hans seneste kunstværker Jordorganismepsychotest. Værket er et portabelt spil med inspiration fra jordens hjælpere, mikroorganismerne. Besøgende kan blive klogere på, hvilken jordorganisme de har mest tilfælles med og hvad dens funktion er.
Dunkelmylder er titlen på en ny serie tegninger fra Hartmut Stockter. De er skitser til et spil, der handler om jord, planter og menneskers relation. Dette er under udvikling og han ønsker at de besøgende på udstillingen kan byde ind med indspark til spillet i løbet af udstillingsperioden.
DROJ JORD
Publikumsinddragende performance-vandring
16. september
Tidsrum kl. 11-14
Vi dykker ned i jordens indre kerne, planternes dobbeltliv over og under jorden, rødders tentakulære liv og deres symbiotiske liv med svampenes netværk under skovbunden.
Biologisk viden forankres sanseligt i kroppen, når det aktive publikum indvies i livet under jorden.
DROJ JORD spiller for små publikumsgrupper af gangen.
Program
Performance-vandringen varer ca. 50 minutter.
Målgruppe: voksne og børn fra 7 år og op efter.
Med tilmelding til info@jordenshus.dk for garanteret plads og angiv gerne tidspunkt.
Tidspunkter:
11:15
11:30
11:45
13:00
13:15
13:30
13:45
14:00
Medvirkende: Antoinette Helbing, Freja Schaumbürg Müller, Gry Buhrkal, Marika Seidler, Marte Schau, Siri Seidler
Instruktør, Idé og Iscenesættelse: Marika Seidler
Slowburn Taproom i Porten Vridsløse er spændte på at præsentere en udstilling af kunstneren Kim Heysts værker.
Hans magiske kunst vil blive vist på væggene i vores bar under hele Vestegnens Kulturuge i vores åbningstid.
Ud over malerier og illustrationer til salg vil en A3 plakat være tilgængelig.
Kim Heyst er billedkunstner og arbejder primært med blæk og oliemaling. Han dyrker det uhyggelige, det abstrakte og det eventyrlige. Hans malerier er ofte direkte inspireret af litteratur, han har læst. Kims tilgang til kunst er præget af eskapisme. Han bruger tegning til at flygte fra en virkelighed med snavsede bleer, service og dårlig søvn og udforsker en mere fantastisk og surrealistisk verden.
Udforsk Heyst kunst her:
https://www.facebook.com/kimheystart
https://www.instagram.com/kim_heyst_art
***************************************
Slowburn Taproom in Porten Vridsløse is excited to present an exhibition of artist Kim Heyst's work.
His magical art will be displayed on the walls of our bar throughout Vestegnen's Culture Week, during our opening hours.
As well as paintings and illustrations for sale, an A3 poster will be available.
Kim Heyst is a visual artist and works primarily with ink and oil paint. He cultivates the uncanny, the abstract and the adventurous. His paintings are often directly inspired by literature he has read. Kim's approach to art is characterized by escapism. He uses drawing to escape from a reality of dirty diapers, dishes and poor sleep, and explores a more fantastical and surreal world.
Endnu engang ruller Vestegnens Kulturuge også i Albertslund, i år under temaet; På opdagelse. Mandag aften byder vi i den anledning på lækker middag fra Slowburn, der indbyder til gode samtaler og sensommerhygge i de skæve rammer som Vestfløjen i Porten Vridsløse byder på..
Cecilie Brask fra Copenhagen Concert Community vil facilitere og inviterer i løbet af aftenen til samtaler om alt mellem himmel og jord med kulturen i centrum, samt sørger for festlig stemning ved alle bordene. Med Cecilies kyndige værtskab er der rig mulighed for at lære nye mennesker at kende over den lækre mad og i det gode selskab.
Vestegnens Kulturuge er en årligt tilbagevendende kulturbegivenhed, der strækker sig over de fem deltagerkommuner Albertslund, Hvidovre, Ishøj, Høje-Taastrup og Vallensbæk. Hver kommune byder på mange forskellige fælles og tværgående arrangementer i løbet af ugen og et af dem er ”Samtaler over Spisebordet”, der i løbet af ugen finder sted i en ny kommune hver aften.
Udover middagen, som er inkluderet i billetprisen, kan drikkevarer købes på aftenen.
Alt mad vil være vegetarisk og der er kun plads til 50 spisende til denne unikke event. Så tøv ikke.
__________________________________
Dørene åbner: Kl. 17:30
FORSALG: 99 DKK
Ingen dørsalg. Forsalg lukker dagen før.
__________________________________
Hos Riddlehouse kan I besøge hele ni Escape Rooms.
Her kan I prøve Danmarks eneste Olsen Banden-Escape Rooms, der er inspireret af de ikoniske og folkekære film.
Er I mere til en dramatisk fangeflugt, skal man ikke snyde sig selv for ”Flugten fra Vridsløselille” – sjove og spændende Escape Rooms indrettet i de gamle fængselsceller.
Vil I opklare fængslets dybeste og mest dunkle hemmeligheder, så er ”Urban Explorers: The Prison”, det rette Escape Room for jer.
Uanset hvad I vælger, så garanterer vi autentiske rammer og en oplevelse udover det sædvanlige!
Alle kan være med, og alle er velkommen.
Riddlehouse holder åben mandag-søndag, kl. 10-21.
En rundvisning i Vridsløse afhænger af størrelsen på din gruppe.
Er I en lille gruppe på under 10 personer, kan der bookes billet på vores offentlige grupperundvisninger alle lørdage og søndage kl. 12.00 og 14.30 ved at klikke her.
Er I en stor gruppe på minimum 10 personer, kan I sende en forespørgsel med ønske om dato, tidspunkt og deltagerantal. Læs mere ved at klikke her.
Billetpris Ung (12-17 år): 135 dk
Billetpris Voksen (18+år): 155 dk
Vridsløselille Statsfængsel har i mere end 160 år stået som et kendt vartegn for både bydelen Albertslund og for danske og udenlandske Olsen Banden-fans.
Bygget på en øde mark i 1800-tallet stod det 15.000 m² såkaldte ’Forbedringshus på Vridsløselille Mark’ klar til indvielse i 1859. Her havde fangerne udsigt til en afsoning i komplet isolation bag den høje fængselsmur, der stadigvæk omkranser fængslets 30.000 m² areal den dag i dag.
Komplet med sine autentiske fangehuller, sikringsceller, isolationsgårde, volleyballbaner, købmandsbutik, kirke og uddannelsesforløb vidner fængslet ikke blot om grænsen mellem forbrydelse og straf og afsoning og resocialisering. Fængslet vidner også om en historisk lang udvikling i det danske fængsels- og straffesystem, hvor næsten hver en mursten i fængslet fortæller sin egen personlige historie. Kig selv efter på dit næste besøg.
For at invitere alle interesserede med på rejsen, inviterer Porten på en historisk rundvisning i dét der engang var, og dét der snart vil komme.
Som noget helt unikt afholdes rundvisningerne af tidligere fængselsansatte, som vil kombinere Vridsløses historiske nedslag med personlige anekdoter fra egen hverdag i det lukkede fængsel.
Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål til guiden, og blive klogere på livet bag den ikoniske grønne port.
2 timer
12+ år
Deltagere 12-17år: 135 dkk
Deltagere 18år+: 155 dkk
Rundvisningen i fængslet egner sig ikke til kørestolsbrugere eller gangbesværede.
S-tog linje B og Bx til Albertslund st. Gå 500 meter til Porten, Fængselsvej 39.
Gratis Porten-parkeringspladser på Egon Olsens Vej foran det gamle fængsel.
Dele af rundvisningen foregår udendørs. Påklædning efter vejret.
Museet om Statsfængslet Vridsløselille holder åbent den sidste søndag i hver måned fra kl. 13.00-15.00. Find dem på Facebook og orientér dig om seneste nyt inden dit næste besøg.
Gå på opdagelse i det historiske museum om Statsfængslet Vridsløselille og se alle de udstillede klenodier, fotografier, registre og mapper fra den knap 160 års fængslende historie bag den ikoniske port.
Se også de udstillede genstande som fængslets fanger og indsatte har lavet gennem tiden; alt fra hashpiber til reb brugt i flugtforsøg.
Museets kustoder består af fængslets tidligere ansatte som kan besvare alle spørgsmål om livet bag tremmer, og beretter om de utrolige historier, som er sket bag Vridsløses tykke mure.
Museets adresse er Fængselsvej 2, 1. sal, lige ved siden af fængslet
Entre kr. 25., kontant eller MobilePay ved indgangen.
Målgruppe 10+ (for interessen især)
En adgang til museet giver ikke adgang til selve fængslet. Rundvisning i det tidligere fængsel kan bestilles ved at klikke her - her kan du bestille rundvisning til de fleste weekender kl. 12.00 og 14.30.
Modtag nyheder om begivenheder i Porten og den kommende bydel Vridsløse. Tilmelding foregår foreløbig via hjemmesiden Vridsløse.dk.