Porten er det nye samlingspunkt for iværksætteri, kreativitet og fællesskab i hjertet af Albertslund. Vi åbner op for store og små oplevelser alt fra øl og rock til kunst og fortællinger.
Planlæg dit kommende besøg her.
Den ikoniske grønne port bliver omdrejningspunktet for et nyt kulturelt centrum, der under navnet ’Porten’ bliver et trækplaster og samlingspunkt for hele Albertslund.
Læs mereDato: tirsdag d. 5. november
Tid: 15.30-17.00
Lokation: Vestfløjen, Porten
Det kan være svært at være pårørende til en person med autisme eller ADHD, og meget ofte oplever man at stå alene med sine spørgsmål og udfordringer. På Hans Knudsen Instituttet hjælper vi mange med neurodivergens fx autisme eller ADHD godt i gang med uddannelse eller job, og derfor ved vi, hvad der skal til.7
På gå-hjem-mødet kommer vi omkring de særlige udfordringer og kendetegn ved målgruppen, hvad det betyder ifht. uddannelse og job, og hvordan man som pårørende bedst kan være en støtte.
Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding, da der er begrænset antal pladser.
Tilmeld dig gratis ved at klikke her her.
Vi glæder os til at se!
Hos Riddlehouse kan I besøge hele ni Escape Rooms.
Her kan I prøve Danmarks eneste Olsen Banden-Escape Rooms, der er inspireret af de ikoniske og folkekære film.
Er I mere til en dramatisk fangeflugt, skal man ikke snyde sig selv for ”Flugten fra Vridsløselille” – sjove og spændende Escape Rooms indrettet i de gamle fængselsceller.
Vil I opklare fængslets dybeste og mest dunkle hemmeligheder, så er ”Urban Explorers: The Prison”, det rette Escape Room for jer.
Uanset hvad I vælger, så garanterer vi autentiske rammer og en oplevelse udover det sædvanlige!
Alle kan være med, og alle er velkommen.
Riddlehouse holder åben mandag-søndag, kl. 10-21.
“And I saw a new Heaven and a new earth” fremvises i forbindelse med Copenhagen Opera Festival, og ligesom sidste års operasucces "HJEM" tager dette års værk også udgangspunkt i den stedsspecifikke lokation.
Tankerne bag koncerten er opstået i et samspil mellem en læsning af biografi om Claude Cahun og et besøg hos Vridsløselille. De to elementer mødes i denne koncert, hvor One Time Only ønsker at give publikum et indblik i, hvordan Cahun har oplevet isolationsfængsel under 2. verdenskrig.
Se mere fra gruppen One Time Only på instagram
Ideen til “And I saw a new Heaven and a new earth” kom oprindeligt fra et studie af fransk musik for fløjte og stemme i perioden 1890-1950. Det var en tid med store forandringer inden for kunst, litteratur og musik samt feminisme styret af ønsket om en ny og bedre verden. Teknologiske innovationer ændrede den måde, folk levede på. Det var også en tid med politisk ustabilitet, første verdenskrig brød ud i 1914 og det kaos, der fulgte, skabte langvarig politisk usikkerhed. Ustabiliteten gav dog anledning til nye ideer inden for kunst, musik og litteratur. Paris var stedet at være for unge kunstnere i Frankrig, og det var her, Claude Cahun tog sine første skridt som multimediekunstner.
Desværre kunne denne ytrings- og kunsteriske frihed ikke opretholdes. Fascismens vinde begyndte at feje hen over Europa i begyndelsen af 1930'erne. Claude og deres partner Marcel fornemmede dette og besluttede sig for at flytte til øen Jersey i Den Engelske Kanal i 1937. De var begge jødiske, homoseksuelle og ikke-binære som ville derfor befinde sig i nazisternes søgelys, hvis de blev i Paris. Fordi de flyttede i tide, undgik de personligt jødeforfølgelsen.
Strømninger fra Claude Cahuns samtid og det man betegner som de vilde 20’ere i Europa har mange ligheder med de politiske tendenser som vi ser i vores samtid: militære aktioner og mellem lande, højrenationalistiske drejninger i Europa samt forringelser af homoseksuelles rettigheder i flere lande.
Gruppen ønsker at fortælle historien om Claude Cahuns ekstraordinære liv med særligt fokus på det år, de tilbragte i fængsel. Musikken vil fungere som byggemateriale for historien; den vil være et instrument, der giver os mulighed for at se ind i Cahuns indre liv og tanker. Koncerten er stedsspecifikt, hvilket betyder, at det kommer til at foregå i det nedlagte Vridsløselille fængsel. Her kan nemlig stadigvæk skabes følelsen af at være låst inde og give publikum en ide om, hvordan Cahun selv oplevede at være i fængsel.
Ensemblet One time only består af fem medlemmer, som kommer fra forskellige dele af den klassiske verden:
Cornelia Karlsson er komponist og snart færdig med sin bachelor på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.
Emil Vodder er elektronisk komponist med virke i danseforestillinger som lyd-og lysdesigner.
Antonios Akrivopoulos er græsk fløjtenist
Karin Jakobsson er dansk pianist
Snæfríður Björnsdóttir er islandsk sopran.
Ensemblet trækker på deres forskellige instrumenter, nationaliteter og erfaringer for at skabe den slags stykker, som de selv vil ud og opleve. De har allerede skabt en TechnoOpera, hvor de ønsker at udfordre idealerne for klassisk musik for at dele oplevelsen af live musik med flere mennesker. Operaen er komponeret af Karlsson, som mixer musikken under forestillingen og har Björnsdóttir med på scenen som enkeltstående performer. Sidste år opførte de forestillingen på Operadagur, en operafestival i Island, og til august kommer den til Sverige.
Hos Riddlehouse kan I besøge hele ni Escape Rooms.
Her kan I prøve Danmarks eneste Olsen Banden-Escape Rooms, der er inspireret af de ikoniske og folkekære film.
Er I mere til en dramatisk fangeflugt, skal man ikke snyde sig selv for ”Flugten fra Vridsløselille” – sjove og spændende Escape Rooms indrettet i de gamle fængselsceller.
Vil I opklare fængslets dybeste og mest dunkle hemmeligheder, så er ”Urban Explorers: The Prison”, det rette Escape Room for jer.
Uanset hvad I vælger, så garanterer vi autentiske rammer og en oplevelse udover det sædvanlige!
Alle kan være med, og alle er velkommen.
Riddlehouse holder åben mandag-søndag, kl. 10-21.
En rundvisning i Vridsløse afhænger af størrelsen på din gruppe.
Er I en lille gruppe på under 10 personer, kan der bookes billet på vores offentlige grupperundvisninger alle lørdage og søndage kl. 12.00 og 14.30 ved at klikke her.
Er I en stor gruppe på minimum 10 personer, kan I sende en forespørgsel med ønske om dato, tidspunkt og deltagerantal. Læs mere ved at klikke her.
Billetpris Ung (12-17 år): 135 dk
Billetpris Voksen (18+år): 155 dk
Vridsløselille Statsfængsel har i mere end 160 år stået som et kendt vartegn for både bydelen Albertslund og for danske og udenlandske Olsen Banden-fans.
Bygget på en øde mark i 1800-tallet stod det 15.000 m² såkaldte ’Forbedringshus på Vridsløselille Mark’ klar til indvielse i 1859. Her havde fangerne udsigt til en afsoning i komplet isolation bag den høje fængselsmur, der stadigvæk omkranser fængslets 30.000 m² areal den dag i dag.
Komplet med sine autentiske fangehuller, sikringsceller, isolationsgårde, volleyballbaner, købmandsbutik, kirke og uddannelsesforløb vidner fængslet ikke blot om grænsen mellem forbrydelse og straf og afsoning og resocialisering. Fængslet vidner også om en historisk lang udvikling i det danske fængsels- og straffesystem, hvor næsten hver en mursten i fængslet fortæller sin egen personlige historie. Kig selv efter på dit næste besøg.
For at invitere alle interesserede med på rejsen, inviterer Porten på en historisk rundvisning i dét der engang var, og dét der snart vil komme.
Som noget helt unikt afholdes rundvisningerne af tidligere fængselsansatte, som vil kombinere Vridsløses historiske nedslag med personlige anekdoter fra egen hverdag i det lukkede fængsel.
Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål til guiden, og blive klogere på livet bag den ikoniske grønne port.
2 timer
12+ år
Deltagere 12-17år: 135 dkk
Deltagere 18år+: 155 dkk
Rundvisningen i fængslet egner sig ikke til kørestolsbrugere eller gangbesværede.
S-tog linje B og Bx til Albertslund st. Gå 500 meter til Porten, Fængselsvej 39.
Gratis Porten-parkeringspladser på Egon Olsens Vej foran det gamle fængsel.
Dele af rundvisningen foregår udendørs. Påklædning efter vejret.
Museet om Statsfængslet Vridsløselille holder åbent den sidste søndag i hver måned fra kl. 13.00-15.00. Find dem på Facebook og orientér dig om seneste nyt inden dit næste besøg.
Gå på opdagelse i det historiske museum om Statsfængslet Vridsløselille og se alle de udstillede klenodier, fotografier, registre og mapper fra den knap 160 års fængslende historie bag den ikoniske port.
Se også de udstillede genstande som fængslets fanger og indsatte har lavet gennem tiden; alt fra hashpiber til reb brugt i flugtforsøg.
Museets kustoder består af fængslets tidligere ansatte som kan besvare alle spørgsmål om livet bag tremmer, og beretter om de utrolige historier, som er sket bag Vridsløses tykke mure.
Museets adresse er Fængselsvej 2, 1. sal, lige ved siden af fængslet
Entre kr. 25., kontant eller MobilePay ved indgangen.
Målgruppe 10+ (for interessen især)
En adgang til museet giver ikke adgang til selve fængslet. Rundvisning i det tidligere fængsel kan bestilles ved at klikke her - her kan du bestille rundvisning til de fleste weekender kl. 12.00 og 14.30.
Modtag nyheder om begivenheder i Porten og den kommende bydel Vridsløse. Tilmelding foregår foreløbig via hjemmesiden Vridsløse.dk.