Porten er det nye samlingspunkt for iværksætteri, kreativitet og fællesskab i hjertet af Albertslund. Vi åbner op for store og små oplevelser alt fra øl og rock til kunst og fortællinger.
Planlæg dit kommende besøg her.
Den ikoniske grønne port bliver omdrejningspunktet for et nyt kulturelt centrum, der under navnet ’Porten’ bliver et trækplaster og samlingspunkt for hele Albertslund.
Læs mereOBS: Arrangementet er udsolgt. For mere info om kommende arrangementer med Fangekoret hold øje på Facebook og Instagram: Porten Vridsløse eller her på www.porten.dk
Hjem til jul!
Oplev Fangekorets indendørs julekoncert i det tidligere statsfængsel Vridsløselille.
Snart fyldes de tomme fængselsgange med sang og julehygge i det lukkede statsfængsel Vridsløselille.
I samarbejde med korleder Louise Adrian og Fangekoret åbner Porten Vridsløse op for den første offentlige fangekors koncert i det tidligere statsfængsel Vridsløselille fredag d. 22. december 2023!
I hele 22 år nåede Louise Adrian med sit fangekor at blive en vigtig del af Vridsløses DNA og efter statsfængslet lukkede i 2016 fortsatte fangekoret med at synge deres sange rundt i landets øvrige fængsler.
De adskillige sangtimer har givet anledning til stemningsfyldte og følelsesladede stunder, hvor nuværende og tidligere indsatte får musikalsk afløb for deres tanker og følelser igennem de selvskrevne tekster, der ofte handler om skam, svigt, håb og bedre tider.
Nu vender Louise Adrian og Fangekoret for første gang siden fængslets lukning tilbage til de tomme celler, hvor så mange har siddet indespærret adskillige juleaftener.
Det bliver en helt særlig oplevelse for både tidligere og nuværende indsatte samt for aftenens gæster, når koret synger julen ind og ensomheden ud i det historiske fængsel, vis særprægede ånd blev døbt ”Vridsløseånden” af både dets indsatte og ansatte.
Mærk selv efter fredag d. 22. december kl. 16.00, når fangekoret vender hjem til jul
Hvad: Koncert med Fangekoret i det tidligere Vridsløselille Statsfængsel
Hvor: Panoptikon, Porten Vridsløse. Fængselsvej 39, 2620 Albertslund
Hvornår: Fredag d. 22. december kl. 16.00
15.40: Dørene åbner
16.00: Velkomst og præsentation ved Porten Vridsløse og Louise Adrian
16.05: Koncert med Fangekoret. (90 min. uden pause.)
17.35: Juleafslutning i forgården med gløgg og æbleskiver
Pris: 150 dkk eks billetgebyr
Begrænset antal pladser.
Det vil være muligt at sidde ned under koncerten.
I prisen er også inkluderet gløgg og æbleskiver efter koncerten.
Gratis gæsteparkering med adgangssti til Porten: Roskildevej 161, 2620 Albertslund.
S-tog: Linje B og linje Bx til Albertslund st. kun 20 min fra KBH H.
Fangekoret synger deres egne sange kombineret med enkelte julesange.
Der vil være fotograf tilstede på aftenen til billeddokumentation på Portens officielle kanaler. For spørgsmål kontakt: info@porten.dk
Vores bar og biergarten vil være åben 13:00-00:00 med 5 ud af 10 fadølshaner dedikeret til vores forskellige lagers, live bluegrass band, Bierstacheln, spil og tysk-inspirerede hotdogs og hjemmebagte pretzels!
Vi vil have overdække udendørs hvis det regner, bålfad og siddepladser indendørs i baren og bryggeriet. Der kan ikke reserveres bord, bare mød op med højt humør, tørstige halse, og pretzel-cravings. Vi glæder os til at tage imod efteråret med jer Slowburn style!
Food pop-up indtil udsolgt:
Tysk-inspireret Hotdog
- Virkelig god pølse (Duroc gris eller vegansk), hjemmelavet sauerkraut, ølsennep & karrysauce
Hjemmebagte Pretzels!
Lagers på fad:
- Octopils (Italian Pilsner 5,1%)
- Vridsløse Pilsner (Pilsner 4,5%)
- Bitterblumen (North German Lager 4,8%)
- Mørkeræd (Czech Black Lager 4,8%)
- Hibernator (Doppelbock 7,0%)
De sidste 5 haner med IPA, DIPA, sours, stout etc.
Jord/Liv åbner efterårssæsonen med to originale og sanselige udstillinger. Droj Jord er en performance-vandring med Seidlers Sensorium ved Marika Seidler, der fremføres i krydsfeltet mellem natur, videnskab og kunst. Værkerne fra performance-vandringen indgår også i udstillingen. Samtidig viser vi skulptur og tegninger af den dansk-tyske billedkunstner Hartmut Stockter.
Både Marika Seidler og Hartmut Stockter er i deres udstillinger optaget af jordens mikroliv og det mylder af liv og processer, der er så vital for alle levende organismer. Viden forankres sanseligt i kroppen, når publikum indvies i livet under jorden gennem kunstneriske greb.
Seidlers Sensorium ved Marika Seidler
Titlen Droj Jord refererer til jordens drøje, geologiske lag og er en spejling af ordet jord. Grundstammen i Droj Jords kunstneriske udtryk, er en lyrisk tilgang til geologisk og biologisk viden om jordens indre, livet under jorden i jordlagene og Kiselalgernes dannelse på jordoverfladen.
I performance-vandringen, der er tilpasset det gamle fængsel, dykker vi ned i jordens indre kerne, i det geologiske jordlag. På poetisk vis præsenteres publikum for planternes dobbeltliv, det der er over og under jorden og trærøddernes smukke tentakler og deres symbiotiske liv med svampenes netværk, der findes under skovbunden. Fængslet træder for en tid lidt i baggrunden, når jordens og menneskenes drømme om jordens indre overtager cellerne.
Droj Jord spiller for små publikumsgrupper af gangen og afvikles på flere iscenesatte scenestationer, hvor publikum møder en fortæller, en danser, en performer, en formidler, to sangere og musikere.
Droj Jord kan opleves på Renæssancejord lørdag den 16. september. For mere info gå til kalender.
Hartmut Stockter
Naturen er en central medspiller i alle Hartmut Stockters værker. Hans portable og publikumsinddragende skulpturer, der er skabt af fundne materialer, handler om at undersøge naturen ved brug af håndbyggede og selvopfundne manuelle redskaber.
Indlejret i Hartmut Stockters værker er ønsket om at sanse langsomt, at kigge nærmere på det, der omgiver os fra nye vinkler og at sanse naturens poesi, som han selv er så inspireret af.
Under udstillingen Jord/Liv vises et af hans seneste kunstværker Jordorganismepsychotest. Værket er et portabelt spil med inspiration fra jordens hjælpere, mikroorganismerne. Besøgende kan blive klogere på, hvilken jordorganisme de har mest tilfælles med og hvad dens funktion er.
Dunkelmylder er titlen på en ny serie tegninger fra Hartmut Stockter. De er skitser til et spil, der handler om jord, planter og menneskers relation. Dette er under udvikling og han ønsker at de besøgende på udstillingen kan byde ind med indspark til spillet i løbet af udstillingsperioden.
DROJ JORD
Publikumsinddragende performance-vandring
16. september
Tidsrum kl. 11-14
Vi dykker ned i jordens indre kerne, planternes dobbeltliv over og under jorden, rødders tentakulære liv og deres symbiotiske liv med svampenes netværk under skovbunden.
Biologisk viden forankres sanseligt i kroppen, når det aktive publikum indvies i livet under jorden.
DROJ JORD spiller for små publikumsgrupper af gangen.
Program
Performance-vandringen varer ca. 50 minutter.
Målgruppe: voksne og børn fra 7 år og op efter.
Med tilmelding til info@jordenshus.dk for garanteret plads og angiv gerne tidspunkt.
Tidspunkter:
11:15
11:30
11:45
13:00
13:15
13:30
13:45
14:00
Medvirkende: Antoinette Helbing, Freja Schaumbürg Müller, Gry Buhrkal, Marika Seidler, Marte Schau, Siri Seidler
Instruktør, Idé og Iscenesættelse: Marika Seidler
Hos Riddlehouse kan I besøge hele ni Escape Rooms.
Her kan I prøve Danmarks eneste Olsen Banden-Escape Rooms, der er inspireret af de ikoniske og folkekære film.
Er I mere til en dramatisk fangeflugt, skal man ikke snyde sig selv for ”Flugten fra Vridsløselille” – sjove og spændende Escape Rooms indrettet i de gamle fængselsceller.
Vil I opklare fængslets dybeste og mest dunkle hemmeligheder, så er ”Urban Explorers: The Prison”, det rette Escape Room for jer.
Uanset hvad I vælger, så garanterer vi autentiske rammer og en oplevelse udover det sædvanlige!
Alle kan være med, og alle er velkommen.
Riddlehouse holder åben mandag-søndag, kl. 10-21.
En rundvisning i Vridsløse afhænger af størrelsen på din gruppe.
Er I en lille gruppe på under 10 personer, kan der bookes billet på vores offentlige grupperundvisninger alle lørdage og søndage kl. 12.00 og 14.30 ved at klikke her.
Er I en stor gruppe på minimum 10 personer, kan I sende en forespørgsel med ønske om dato, tidspunkt og deltagerantal. Læs mere ved at klikke her.
Billetpris Ung (12-17 år): 145 dk
Billetpris Voksen (18+år): 165 dk
Vridsløselille Statsfængsel har i mere end 160 år stået som et kendt vartegn for både bydelen Albertslund og for danske og udenlandske Olsen Banden-fans.
Bygget på en øde mark i 1800-tallet stod det 15.000 m² såkaldte ’Forbedringshus på Vridsløselille Mark’ klar til indvielse i 1859. Her havde fangerne udsigt til en afsoning i komplet isolation bag den høje fængselsmur, der stadigvæk omkranser fængslets 30.000 m² areal den dag i dag.
Komplet med sine autentiske fangehuller, sikringsceller, isolationsgårde, volleyballbaner, købmandsbutik, kirke og uddannelsesforløb vidner fængslet ikke blot om grænsen mellem forbrydelse og straf og afsoning og resocialisering. Fængslet vidner også om en historisk lang udvikling i det danske fængsels- og straffesystem, hvor næsten hver en mursten i fængslet fortæller sin egen personlige historie. Kig selv efter på dit næste besøg.
For at invitere alle interesserede med på rejsen, inviterer Porten på en tidsbegrænset og historisk rundvisning i dét der engang var, og dét der snart vil komme.
Som noget helt unikt afholdes rundvisningerne af tidligere fængselsansatte, som vil kombinere Vridsløses historiske nedslag med personlige anekdoter fra egen hverdag i det lukkede fængsel.
Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål til guiden, og blive klogere på livet bag den ikoniske grønne port.
Rundvisningerne stærkt tidsbegrænsede, for snart bliver det gamle fængsel omdannet og inddraget i bydelsudviklingen af Vridsløse.
2 timer
12+ år
Deltagere 12-17år: 145 dkk
Deltagere 18år+: 165 dkk
Rundvisningen i fængslet egner sig ikke til kørestolsbrugere eller gangbesværede.
S-tog linje B og Bx til Albertslund st. Gå 500 meter til Porten, Fængselsvej 39.
Gratis Porten-parkeringspladser på Egon Olsens Vej foran det gamle fængsel.
Dele af rundvisningen foregår udendørs. Påklædning efter vejret.
Museet om Statsfængslet Vridsløselille holder åbent den sidste søndag i hver måned fra kl. 13.00-15.00. Find dem på Facebook og orientér dig om seneste nyt inden dit næste besøg.
Gå på opdagelse i det historiske museum om Statsfængslet Vridsløselille og se alle de udstillede klenodier, fotografier, registre og mapper fra den knap 160 års fængslende historie bag den ikoniske port.
Se også de udstillede genstande som fængslets fanger og indsatte har lavet gennem tiden; alt fra hashpiber til reb brugt i flugtforsøg.
Museets kustoder består af fængslets tidligere ansatte som kan besvare alle spørgsmål om livet bag tremmer, og beretter om de utrolige historier, som er sket bag Vridsløses tykke mure.
Museets adresse er Fængselsvej 2, 1. sal, lige ved siden af fængslet
Entre kr. 25., kontant eller MobilePay ved indgangen.
Målgruppe 10+ (for interessen især)
En adgang til museet giver ikke adgang til selve fængslet. Rundvisning i det tidligere fængsel kan bestilles ved at klikke her - her kan du bestille rundvisning til de fleste weekender kl. 12.00 og 14.30.
Modtag nyheder om begivenheder i Porten og den kommende bydel Vridsløse. Tilmelding foregår foreløbig via hjemmesiden Vridsløse.dk.