Porten er det nye samlingspunkt for iværksætteri, kreativitet og fællesskab i hjertet af Albertslund. Vi åbner op for store og små oplevelser alt fra øl og rock til kunst og fortællinger.
Planlæg dit kommende besøg her.
Den ikoniske grønne port bliver omdrejningspunktet for et nyt kulturelt centrum, der under navnet ’Porten’ bliver et trækplaster og samlingspunkt for hele Albertslund.
Læs mereSlowburn slår dørene op for endnu en hyggelig aften med fællesspisning i deres hyggelige bar. Læs deres invitation nedenfor og orientér jer om aftenens ret:
Fællesspisning i baren
Kom med til bords til bryggeriet Slowburns månedlige fællesspisning i vores hyggelige bar! Vores fantastiske kok Susanne Knage vil forkæle jer med et dejligt måltid mad tilberedt med årstidens råvarer. Aftenens gæster sidder sammen ved langbord og får maden serveret på fade til deling.
Vi håber på at skabe en ramme for lokalt fællesskab, madglæde, nye bekendtskaber og nærvær.
Tidspunkt:
Vi åbner baren kl 18:00 og maden bliver serveret 18:30.
Der kan købes bryggeriets egne øl, vin, alkoholfri øl, sodavand mm i baren. Ønsker du et vegetarisk alternativ til kødet, så noter det i din bestilling.
Nyhed! Saunagus i Porten:
Det er muligt at komme til saunagus hos Just Sauna i vores Biergarten kl 20:00 efter maden. Billetter bookes ved at klikke her
Fællesspisning 2024:
18/9
Kalvetunge m. salsa verde, dampede grøntsager & kartofler
9/10
Coq au vin m. kartoffelmos, rødder & salat
13/11
Gule ærter m. flæsk, pølser & sennep. Dessert: Pandekager m. syltetøj
11/12
Julegilde a la Slowburn
Slowburn slår dørene op for endnu en hyggelig aften med fællesspisning i deres hyggelige bar. Læs deres invitation nedenfor og orientér jer om aftenens ret:
Fællesspisning i baren
Kom ind i varmen til vores månedlige fællesspisning i vores hyggelige bar!
Kokken Susanne Knage vil forkæle jer med et dejligt måltid mad tilberedt med årstidens råvarer.
Aftenens gæster sidder sammen ved langbord og får maden serveret på fade til deling. Vi håber på at skabe en ramme for lokalt fællesskab, madglæde, nye bekendtskaber og nærvær, nu hvor den kolde tid er over os.
Vi åbner baren kl 18:00 og maden bliver serveret 18:30. Der kan købes øl, vin, alkoholfri øl, sodavand mm i baren. Ønsker du et vegetarisk alternativ til kødet, så noter det i din bestilling.
Aftenens ret:
Labskovs
Serveres med syltede rødbeder, purløg og koldt smør.
Slowburn slår dørene op for endnu en hyggelig aften med fællesspisning i deres hyggelige bar. Læs deres invitation nedenfor og orientér jer om aftenens ret:
Fællesspisning i baren
Kom ind i varmen til vores månedlige fællesspisning i vores hyggelige bar!
Kokken Susanne Knage vil forkæle jer med et dejligt måltid mad tilberedt med årstidens råvarer.
Aftenens gæster sidder sammen ved langbord og får maden serveret på fade til deling. Vi håber på at skabe en ramme for lokalt fællesskab, madglæde, nye bekendtskaber og nærvær, nu hvor den kolde tid er over os.
Vi åbner baren kl 18:00 og maden bliver serveret 18:30. Der kan købes øl, vin, alkoholfri øl, sodavand mm i baren. Ønsker du et vegetarisk alternativ til kødet, så noter det i din bestilling.
Aftenens ret:
Steamed muslinger med Hokaido, Kokos, Lime og Chili
Serveres med jasminris
Dato: Torsdag d. 13. februar, fredag d. 14. februar og lørdag d. 15. februar
Vil du skræmmes fra vid og sans i Vridsløse? Vores gæsteaktør - horror organisationen - Dystopia Entertainment forvandler det gamle fængsel til et sandt mareridt i vinterferien, når porten åbnes for et rædselskabinet af skræmmende oplevelser i de forladte fængselsfløje. Dette er ikke bare en tur i fængselsmørket – det er en levende mareridtsfortælling, hvor DU bliver hovedpersonen i din egen skrækhistorie!
Dystopia Entertainment præsenterer en helt unik, interaktiv, horroroplevelse i det legendariske tidligere Vridsløselille fængsel.
Oplevelsen er inspireret af fængslets dramatiske og blodige historie, hvor man i grupper á 4-5 personer vil blive udfordret på mod, samarbejde og overlevelsesinstinkt.
Undervejs vil I bevæge jer gennem de gamle korridorer og celler, hvor I møder uhyggelige og hævngerrige karakterer fra fængslets fortid. Det er en intens og stemningsfuld oplevelse, hvor omgivelserne og interaktionen med skuespillere gør frygten levende.
Kan du og din gruppe overleve? Eller vil I blive fanget af mørkets hemmeligheder?
Porten: Mørkets Mareridt er en spændende og udfordrende oplevelse for dem, der tør tage udfordringen op, og du kan vælge mellem to niveauer!
SKRÆMMENDE (d. 13.-14. februar)
Tag det første skridt ind i mørket med SKRÆMMENDE, hvor uhyggen langsomt kryber ind under huden. Her møder du fængslets mystiske skygger og oplever de kolde, mørke celler, hvor fortidens stemmer hvisker fra alle hjørner. Atmosfæren er trykkende, og adrenalinen pumper, når du står ansigt til ansigt med de hjemsøgte sjæle. Det er ubehageligt og nervepirrende – men stadig til at holde ud. For de modige..
INTENS (d. 15. februar)
Træd dybere ind i mareridtet med INTENS, hvor grænsen mellem virkelighed og rædsel begynder at forsvinde. Her er der ingen nåde. Karaktererne er mere nærgående, uhyggen mere påtrængende, og mørket føles levende. Det er her, frygten tager over, og flugten føles som den eneste udvej. Overlevelsesinstinktet sætter ind, når du bliver jaget gennem de klaustrofobiske korridorer og stuvet ind i de mest dystre celler. Dette er for dem, der vil mærke gyset helt ind i knoglerne.
- Aftenaktivitet
- Oplevelsen forventes at vare ca. 35-40 min. pr. hold.
- Billetpris fra 275 dkk pr. person. Book her
- Adresse: Porten, Vridsløse, Fængselsvej 39, 2620 Albertslund
- Transport: S-tog linje Bog Bx til Albertslund st. Kun 500 meter fra Porten
- Parkering: Egon Olsens Vej samt Roskildevej 161
- Man lukkes ind i hold a 4-5 personer ad gangen.
- Det er forbudt at tage billeder / filme undervejs.
Dystopia Entertainment er en dansk horror organisation, der siden 2014 har levet og åndet for at skræmme livet af sit publikum. Dystopia Entertainments motto er "At forskrække og forbløffe", og det er præcis hvad deres horror-entusiaster og kreative sjæle har gjort for 200.000+ publikummer gennem haunted hauses og horror runs i Danmark.
Organisationen rummer hundredvis af frivillige, som bogstavelig talt lægger blod, sved og tårer i at skabe oplevelser for sit publikum. Alt fra skuespillere, makeup artister, instruktører, sikkerhedsvagter, koordinatorer og teknikere er med til at vægge både drømme og mareridt til live.
Dystopia Entertainment ejes af de tre arrangører Jonas Bøgh, Tommy Salholt og Ulla Varneskov, som i samarbejde med teamledere, praktikanter og freelance-specialister udvikler og planlægger de enkelte events. Læs mere på www.dystopia.dk
Albertslunds kulturpunkt Porten er et centralt element i transformationen af det tidligere statsfængsel Vridsløselille fra lukket fængsel til åben bydel. Den 160.000 kvadratmeter store fængselsgrund udvikles over de kommende år til en helt ny bydel med navnet Vridsløse, hvor Porten bliver bydelens kulturelle centrum.
Visionen for Porten er et levende sted for små og store oplevelser, kultur, iværksætteri, kreativitet og fællesskab. Her vil være plads til spisested, bar, galleri, atelier, små værksteder, museum, mikroproduktion, markeds- dage, koncerter, arbejdsfællesskaber og små butikker.
Allerede nu summer Porten af liv med koncerter, rundvisninger, ølbar, escape rooms, kunst, foredrag og meget mere. Blot 5 minutters gang fra Albertslund Station og 20 minutter fra Københavns Hovedbanegård med s-tog linje B.
Ba gudviklingen står entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard og Danmarks største arbejdsmarkedspensionskasse PKA.
Læs mere på www.porten.dk og på www.vridsloese.dk.
Venue: Porten Vridsløse - Panoptikon
Døre: 20:00
Show: 21:00
_____________
Svaneborg Kardyb udspringer fra Aalborg i Nordjylland, hvor de første gang mødtes i 2013, og hvor de allerede dengang diskuterede idéen om at starte en duo.
Seks år skulle der dog gå, før projektet blev realiseret. Svaneborg Kardyb er en duo, som er et format, der giver dem en masse plads at fylde ud eller lade stå tomt:
“Vi nyder minimalismen og det fokus, det giver til sammenspillet. Vi kommer fra ret forskellige musikalske baggrunde; Nikolaj fra Skandinavisk Jazz og Jonas fra Roots, blues og folk. Så vores musik er ligesom summen af vores personlige bidrag. Den prøver heller ikke på at være mere end dét. Det er ret unikt at kunne dele dette musikalske sprog og venskab."
Med inspirationskilder som Nils Frahm, Esbjørn Svensson og Jan Johansson’s mesterværk Jazz å Svenska, er deres musik en udsøgt og frydefuld sammensmeltning af smukke melodier, delikat minimalisme, catchy grooves og subtile elektroniske vibes, nordisk atmosfære og organisk sammenspil – alt sammen understreget af en uforbeholden lyst til at spille sammen. Det har duoen vist over hundredevis af koncerter og foreløbigt tre fuldlængdealbums.
Nu følger så Svaneborg Kardybs fjerde fuldlængde Superkilen. Med dette album ønsker Nikolaj Svaneborg og Jonas Kardyb at skabe musik, der stadig afspejler den stil, de har præsenteret på de tidligere udgivelser Knob, Havenog Over Tage – men som samtidig åbner op for en ny retning.
Rammen er simpel:
Bryggeriet inviterer indenfor i varmen til månedlig fællesspisning i deres hyggelige bar!
Kokken Susanne Knage serverer et dejligt måltid mad tilberedt med årstidens råvarer til deling ved langbord.
Kom og tag del i lokalt fællesskab, madglæde, nye bekendtskaber og nærvær.
Slowburn åbner baren kl. 18:00, og maden bliver serveret 18:30.
Der kan købes øl, vin, alkoholfri øl, sodavand mm i baren.
Jan: 15.01.25
Dagens fisk, ovnbagt med selleripure sauce af Deianira (sur øl) og små, bagte kartofler. Hertil linsesalat med rodfrugter, tomater og persille.
Vegetarisk: Kål-bøffer serveret med samme tilbehør.
Feb: 12.02.25
Cassoulet. Fransk ret med masser af bønner, tomat, pølser, and og gris. Serveret med en grøn salat med fennikel.
Vegetarisk: Bønneret med tomat og ærteprotein. Serveret med en grøn salat med fennikel.
Marts: 12.03.25
Oksehale Ragout tilberedt med Mørkeræd (mørk pilsner), rodfrugter og serveret med kartoffelmos. Serveret med en kålsalat.
Vegetarisk: Ølbraiseret portobello serveret med samme tilbehør.
April: 23.04.25
Forloren hare med tyttebær, dampede grøntsager og kogte kartofler. Serveret med mormor salat.
Vegetarisk: Stegte ærteproteiner serveret med samme tilbehør.
Maj: 14.05.25
Moules frites. Dampede muslinger med Seaside Slumber (sur øl), skalotter, piskefløde og urter. Hertil friterede kartofler og grøn salat med spinat, grønærter, sennepsdressing og små grønne linser.
Vegetarisk: Fyldig suppe med bønner og grøntsager. Samme tilbehør.
Modtag nyheder om begivenheder i Porten og den kommende bydel Vridsløse. Tilmelding foregår foreløbig via hjemmesiden Vridsløse.dk.