Porten er det nye samlingspunkt for iværksætteri, kreativitet og fællesskab i hjertet af Albertslund. Vi åbner op for store og små oplevelser alt fra øl og rock til kunst og fortællinger.
Planlæg dit kommende besøg her.
Den ikoniske grønne port bliver omdrejningspunktet for et nyt kulturelt centrum, der under navnet ’Porten’ bliver et trækplaster og samlingspunkt for hele Albertslund.
Læs mereRammen er simpel:
Bryggeriet inviterer indenfor i varmen til månedlig fællesspisning i deres hyggelige bar!
Kokken Susanne Knage serverer et dejligt måltid mad tilberedt med årstidens råvarer til deling ved langbord.
Kom og tag del i lokalt fællesskab, madglæde, nye bekendtskaber og nærvær.
Slowburn åbner baren kl. 18:00, og maden bliver serveret 18:30.
Der kan købes øl, vin, alkoholfri øl, sodavand mm i baren.
Jan: 15.01.25
Dagens fisk, ovnbagt med selleripure sauce af Deianira (sur øl) og små, bagte kartofler. Hertil linsesalat med rodfrugter, tomater og persille.
Vegetarisk: Kål-bøffer serveret med samme tilbehør.
Feb: 12.02.25
Cassoulet. Fransk ret med masser af bønner, tomat, pølser, and og gris. Serveret med en grøn salat med fennikel.
Vegetarisk: Bønneret med tomat og ærteprotein. Serveret med en grøn salat med fennikel.
Marts: 12.03.25
Oksehale Ragout tilberedt med Mørkeræd (mørk pilsner), rodfrugter og serveret med kartoffelmos. Serveret med en kålsalat.
Vegetarisk: Ølbraiseret portobello serveret med samme tilbehør.
April: 23.04.25
Forloren hare med tyttebær, dampede grøntsager og kogte kartofler. Serveret med mormor salat.
Vegetarisk: Stegte ærteproteiner serveret med samme tilbehør.
Maj: 14.05.25
Moules frites. Dampede muslinger med Seaside Slumber (sur øl), skalotter, piskefløde og urter. Hertil friterede kartofler og grøn salat med spinat, grønærter, sennepsdressing og små grønne linser.
Vegetarisk: Fyldig suppe med bønner og grøntsager. Samme tilbehør.
Rammen er simpel:
Bryggeriet inviterer indenfor i varmen til månedlig fællesspisning i deres hyggelige bar!
Kokken Susanne Knage serverer et dejligt måltid mad tilberedt med årstidens råvarer til deling ved langbord.
Kom og tag del i lokalt fællesskab, madglæde, nye bekendtskaber og nærvær.
Slowburn åbner baren kl. 18:00, og maden bliver serveret 18:30.
Der kan købes øl, vin, alkoholfri øl, sodavand mm i baren.
Jan: 15.01.25
Dagens fisk, ovnbagt med selleripure sauce af Deianira (sur øl) og små, bagte kartofler. Hertil linsesalat med rodfrugter, tomater og persille.
Vegetarisk: Kål-bøffer serveret med samme tilbehør.
Feb: 12.02.25
Cassoulet. Fransk ret med masser af bønner, tomat, pølser, and og gris. Serveret med en grøn salat med fennikel.
Vegetarisk: Bønneret med tomat og ærteprotein. Serveret med en grøn salat med fennikel.
Marts: 12.03.25
Oksehale Ragout tilberedt med Mørkeræd (mørk pilsner), rodfrugter og serveret med kartoffelmos. Serveret med en kålsalat.
Vegetarisk: Ølbraiseret portobello serveret med samme tilbehør.
April: 23.04.25
Forloren hare med tyttebær, dampede grøntsager og kogte kartofler. Serveret med mormor salat.
Vegetarisk: Stegte ærteproteiner serveret med samme tilbehør.
Maj: 14.05.25
Moules frites. Dampede muslinger med Seaside Slumber (sur øl), skalotter, piskefløde og urter. Hertil friterede kartofler og grøn salat med spinat, grønærter, sennepsdressing og små grønne linser.
Vegetarisk: Fyldig suppe med bønner og grøntsager. Samme tilbehør.
Rammen er simpel:
Bryggeriet inviterer indenfor i varmen til månedlig fællesspisning i deres hyggelige bar!
Kokken Susanne Knage serverer et dejligt måltid mad tilberedt med årstidens råvarer til deling ved langbord.
Kom og tag del i lokalt fællesskab, madglæde, nye bekendtskaber og nærvær.
Slowburn åbner baren kl. 18:00, og maden bliver serveret 18:30.
Der kan købes øl, vin, alkoholfri øl, sodavand mm i baren.
Jan: 15.01.25
Dagens fisk, ovnbagt med selleripure sauce af Deianira (sur øl) og små, bagte kartofler. Hertil linsesalat med rodfrugter, tomater og persille.
Vegetarisk: Kål-bøffer serveret med samme tilbehør.
Feb: 12.02.25
Cassoulet. Fransk ret med masser af bønner, tomat, pølser, and og gris. Serveret med en grøn salat med fennikel.
Vegetarisk: Bønneret med tomat og ærteprotein. Serveret med en grøn salat med fennikel.
Marts: 12.03.25
Oksehale Ragout tilberedt med Mørkeræd (mørk pilsner), rodfrugter og serveret med kartoffelmos. Serveret med en kålsalat.
Vegetarisk: Ølbraiseret portobello serveret med samme tilbehør.
April: 23.04.25
Forloren hare med tyttebær, dampede grøntsager og kogte kartofler. Serveret med mormor salat.
Vegetarisk: Stegte ærteproteiner serveret med samme tilbehør.
Maj: 14.05.25
Moules frites. Dampede muslinger med Seaside Slumber (sur øl), skalotter, piskefløde og urter. Hertil friterede kartofler og grøn salat med spinat, grønærter, sennepsdressing og små grønne linser.
Vegetarisk: Fyldig suppe med bønner og grøntsager. Samme tilbehør.
Hos Riddlehouse kan I besøge hele ni Escape Rooms.
Her kan I prøve Danmarks eneste Olsen Banden-Escape Rooms, der er inspireret af de ikoniske og folkekære film.
Er I mere til en dramatisk fangeflugt, skal man ikke snyde sig selv for ”Flugten fra Vridsløselille” – sjove og spændende Escape Rooms indrettet i de gamle fængselsceller.
Vil I opklare fængslets dybeste og mest dunkle hemmeligheder, så er ”Urban Explorers: The Prison”, det rette Escape Room for jer.
Uanset hvad I vælger, så garanterer vi autentiske rammer og en oplevelse udover det sædvanlige!
Alle kan være med, og alle er velkommen.
Riddlehouse holder åben mandag-søndag, kl. 10-21.
En rundvisning i Vridsløse afhænger af størrelsen på din gruppe.
Er I en lille gruppe på under 10 personer, kan der bookes billet på vores offentlige grupperundvisninger alle lørdage og søndage kl. 12.00 og 14.30 ved at klikke her.
Er I en stor gruppe på minimum 10 personer, kan I sende en forespørgsel med ønske om dato, tidspunkt og deltagerantal. Læs mere ved at klikke her.
Billetpris Ung (12-17 år): 145 dk
Billetpris Voksen (18+år): 165 dk
Vridsløselille Statsfængsel har i mere end 160 år stået som et kendt vartegn for både bydelen Albertslund og for danske og udenlandske Olsen Banden-fans.
Bygget på en øde mark i 1800-tallet stod det 15.000 m² såkaldte ’Forbedringshus på Vridsløselille Mark’ klar til indvielse i 1859. Her havde fangerne udsigt til en afsoning i komplet isolation bag den høje fængselsmur, der stadigvæk omkranser fængslets 30.000 m² areal den dag i dag.
Komplet med sine autentiske fangehuller, sikringsceller, isolationsgårde, volleyballbaner, købmandsbutik, kirke og uddannelsesforløb vidner fængslet ikke blot om grænsen mellem forbrydelse og straf og afsoning og resocialisering. Fængslet vidner også om en historisk lang udvikling i det danske fængsels- og straffesystem, hvor næsten hver en mursten i fængslet fortæller sin egen personlige historie. Kig selv efter på dit næste besøg.
For at invitere alle interesserede med på rejsen, inviterer Porten på en tidsbegrænset og historisk rundvisning i dét der engang var, og dét der snart vil komme.
Som noget helt unikt afholdes rundvisningerne af tidligere fængselsansatte, som vil kombinere Vridsløses historiske nedslag med personlige anekdoter fra egen hverdag i det lukkede fængsel.
Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål til guiden, og blive klogere på livet bag den ikoniske grønne port.
Rundvisningerne stærkt tidsbegrænsede, for snart bliver det gamle fængsel omdannet og inddraget i bydelsudviklingen af Vridsløse.
2 timer
12+ år
Deltagere 12-17år: 145 dkk
Deltagere 18år+: 165 dkk
Rundvisningen i fængslet egner sig ikke til kørestolsbrugere eller gangbesværede.
S-tog linje B og Bx til Albertslund st. Gå 500 meter til Porten, Fængselsvej 39.
Gratis Porten-parkeringspladser på Egon Olsens Vej foran det gamle fængsel.
Dele af rundvisningen foregår udendørs. Påklædning efter vejret.
Modtag nyheder om begivenheder i Porten og den kommende bydel Vridsløse. Tilmelding foregår foreløbig via hjemmesiden Vridsløse.dk.